Руското външно министерство извика финландския посланик, след като Хелзинки одобри сключването

...
Руското външно министерство извика финландския посланик, след като Хелзинки одобри сключването
Коментари Харесай

Русия извика финландския посланик. Обвинява Хелзинки, че застрашава сигурността ѝ

Руското външно министерство извика финландския дипломат, откакто Хелзинки одобри сключването на съглашение за съдействие в региона на защитата със Съединените щати - деяние, което съгласно Москва заплашва сигурността на Русия.

В изказване говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова увери, че ще бъдат взети  " нужните ограничения за противопоставяне на нападателните решения на Финландия и нейните съдружници от НАТО ". По-специално ще се обърне внимание на възходящото военно наличие на НАТО по границата с Русия, добави тя.

" Отговорността за превръщането на зоната на добросъседство в този район в зона на допустима борба е напълно на сегашните финландски управляващи ", приключва изказването.

Споразумението сред Хелзинки и Вашингтон има за цел да разреши бърз боен достъп и помощ на Финландия, която споделя 1340 км граница с Русия, при положение на спор. Пактът ще направи " организирането на мирновременни интервенции по-лесно, само че на първо място може да се окаже от жизненоважно значение при рецесия ", сподели външната министърка на Финландия Елина Валтонен.

Historiallinen päivä!
Allekirjoitin juuri Suomen ja Yhdysvaltojen välisen puolustusyhteistyösopimuksen ulkoministeri Anthony Blinkenin kanssa.
Nyt sopimuksen sisältö ja toimeenpano siirtyy puolustushallintojen väliseen suunnitteluun.
— Antti Häkkänen (@anttihakkanen)

Тази неделя Путин предизвести, че са възникнали  " проблеми " със прилежаща Финландия след присъединението на страната към НАТО през април 2023 година

" Те (Западът) вкараха Финландия в НАТО. Имахме ли някакви разногласия с тях? Всички разногласия, в това число териториалните в средата на предишния век, от дълго време са позволени ", сподели съветският президент в изявление за съветската държавна телевизия " Россия 1 ". " Там нямаше проблеми, а в този момент ще има, тъй като сътворяваме Ленинградски боен окръг и ще разположим обилни военни единици там ".

Заплахите на Русия не реализират търсения резултат - през днешния ден Дания подписа отбранително съглашение със Съединени американски щати, което ще разреши на американски бойци и военно съоръжение да бъдат основани на датска земя, заяви премиерката Мете Фредериксен.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР